Header Placeholder

Over mij

Als kind wilde ik graag dokter worden en met mijn ‘Fisher-Price’ dokterskoffertje heb ik op mijn manier dan ook menig “patiënt genezen.” Later, toen bleek dat de exacte vakken niet echt voor mij waren weggelegd, besloot ik om Communicatie te gaan studeren aan de Universiteit van Utrecht. Een baan in het ziekenhuis of in de zorg is het nooit geworden. Wel heb ik ruim 20 jaar gewerkt in de zakelijke- en publieke dienstverlening. Hoewel ik het aan de ene kant nog prima naar mijn zin had in mijn werk, merkte ik aan de andere kant dat ik langzaamaan steeds verder af kwam te staan van de “snelle” en onpersoonlijke wereld waarbij keuzes en beleid steeds meer om geld leken te draaien, dan om mensen en de kwaliteit van dienstverlening. Al langer knaagde het gevoel dat ik wat anders wilde doen in mijn werkzame leven; echt iets zinvols waarbij ik waarde kan toevoegen en echt van betekenis kan zijn voor anderen. Maar wat dan en hoe dan?

In 2014 ben ik in aanraking gekomen met Body Stress Release (BSR) omdat ik daar een artikel over las in de krant. Ik kampte vanaf mijn zestiende jaar dagelijks met forse hoofdpijnklachten en had al van alles geprobeerd om er vanaf te komen. Toen ik dat artikel las over een mevrouw die van haar hoofdpijn was verlost door BSR, dacht ik “wie niet waagt, wie niet wint.” En ja, BSR heeft mij ook van mijn hoofdpijn af geholpen! Daar waar ik eerst dacht dat ik er maar mee moest leren leven, bestaat er dus wel degelijk een techniek die kan helpen. Ik kan me het moment nog goed herinneren dat ik na een aantal behandelingen op een ochtend wakker werd zonder hoofdpijn. Hoe onwerkelijk en tegelijkertijd hoe fantastisch was dat! Toen ben ik me gaan verdiepen in BSR en kwam tot de conclusie, dat dit het was wat ik wilde. Deze techniek kan namelijk voor heel veel mensen met vage of concrete klachten een oplossing zijn. En hoe mooi is het als ik ze dan kan helpen om hun kwaliteit van leven te verbeteren? En bovendien kan ik dan, ook al is het na vele jaren, toch met het menselijk lichaam en welzijn bezig zijn wat me van kinds af aan al bijzonder heeft geïnteresseerd!

Een aantal jaren liep ik rond met deze gedachten en toen ik mijn baan verloor door een grote reorganisatie, was er niets meer wat me tegen kon houden. Na een strenge en langdurige selectieprocedure ben ik toegelaten tot de Body Stress Release Academy in Engeland en heb ik in maart 2020 mijn diploma in ontvangst mogen nemen. Met dit diploma op zak is het tijd voor de volgende stap: zo veel mogelijk mensen helpen om ook hun kwaliteit van leven te verbeteren!